HTML

ROTFL

Néha már kínomban röhögök... Gondolatok a hazai és nemzetközi közéletről

Friss topikok

Archívum

Baj - nai

2008.11.13. 11:10 Magyar Ugar

Baj van. Válág.

Bajnai Gordon Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Miniszter azt mondja, eddig a növekedésre koncentráltunk, mostantól a talpon maradásra fogunk. Ez -a növekedésre koncentrálásban elért eredményeket elnézve- igen rosszul hangzik...

Kár, mert Bajnai nem hülye, az -egyébként nem túl erős- mezőnyben az egyik legértelmesebb. Szomorú, hogy ez a felütés rögtön hitelteleníti a mondandója érdemi részét.

Márpedig a mondandó jó. Forrást adni végre a vállalkozásoknak, terheket enyhíteni, likviditást bővíteni: jó irány. Növelni a vállalkozások támogatását az infrastruktúra-fejlesztés (értsd lenyúlás) és mezőgazdasági támogatások (értsd feneketlen kút) rovására: jó dolog.

Adott 35Mrd kockázati tőke. Ez viszont necces. Ha nem is építünk élményfürdőt víz nélkül, attól ez még -pont a terület szubjektivitása miatt- simán lehet a lenyúlás terepe. Ennek elkerülésében reménykedni -sokéves tapasztalat alapján- pedig már fáradtak vagyunk. Lehet, hogy a csomag többi elemének hitelessége érdekében jobb volna a piacra hagyni...

Szólj hozzá!

Címkék: kormány válság pénzügy

A bejegyzés trackback címe:

https://rotfl.blog.hu/api/trackback/id/tr79766742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása